Menu Boeken
nl

Musea in de buurt

De omgeving van Park Zijpersluis kent een heleboel musea. In de verschillende oude steden die dit deel van Noord-Holland rijk is kunt u de mooiste verhalen, objecten en kunstwerken uit de geschiedenis ontdekken. Maar ook als u meer over de regio te weten wilt komen zit u goed op ons park.

Unieke musea

Heeft u altijd al eens willen weten wat de geschiedenis van kaas is? Of bent u nieuwsgierig naar het leven en wonen in het jaar 1900? Dan zit u op ons park goed. In Alkmaar vindt u namelijk het Hollands Kaasmuseum. In dit museum wordt u meegenomen door de geschiedenis van de wereldberoemde Hollandse kaas. Waarom is de Hollandse kaas zo populair? En hoe wordt het gemaakt? Dit ontdekt u allemaal in het Kaasmuseum.

In het Museum Vreeburg in Schagen kunt u dubbel genieten. Het museum bestaat namelijk uit twee delen. Het eerste deel is een gerestaureerde 17e eeuwse stadsboerderij die dienst doet als boerderijmuseum. In dit onderdeel van Museum Vreeburg ontdekt u hoe het leven er in het jaar 1900 uit zag. Het tweede deel van het museum is het Rijtuigmuseum. Hier staat een grote verzameling oude rijtuigen.  Hier krijgt de mooiste goed onderhouden rijtuigen uit de geschiedenis te zien. En wilt u ze aan het werk zien? Tijdens de tien West-Friese donderdagen maken zij een rondrit door Schagen.

Kunst in de regio

Bent u een echte kunstliefhebber? Ook dan kunnen wij u wel een museum aanraden. Het Stedelijk Museum in Alkmaar bijvoorbeeld. Dit museum toont een groot aantal kunstwerken van bekende en minder bekende kunstenaars. Het museum heeft een vaste collectie, maar wisselt ook regelmatig van tentoonstelling. U kunt hier dus ook vaker dan eens heen zonder steeds dezelfde collectie te zien. 

Omgeving overzicht

AANBIEDINGEN EN ARRANGEMENTEN

Bekijk hier onze aanbiedingen

Check het aanbod