Menu Boeken
nl

Alkmaar

Alkmaar is misschien wel dé kaashoofdstad van de wereld (en zeker van Nederland). De stad heeft van april tot september elke vrijdagochtend de traditionele kaasmarkt, waar kaasdragers in authentieke kleding de kazen naar de markt dragen. Hier worden de kazen vervolgens door middel van handjeklap geveild. In de stad vindt u ook het Hollands Kaasmuseum. Dit museum laat zien hoe de kazen gemaakt worden, hoe het leven op het platteland is en hoe de kazen verhandeld worden. Dit maakt een bezoek aan Alkmaar en de markt een erg leuk dagje weg: u zult dit nergens anders tegenkomen.

Maar Alkmaar is meer dan alleen de kaasmarkt. Alkmaar kent ook een mooi historisch centrum met heel veel oude gebouwen en monumenten. Zo zijn de Waag op de markt en het Stadhuis al eeuwen oud. In de stad kunt u ook andere musea bezoeken dan het kaasmuseum. Zo is er het Stedelijk Museum Alkmaar, het Nationaal Biermuseum De Boom en het 'Huis met de Kogel'. O ja, ook als Beatles fan zit u in de stad goed. Er is namelijk een heus Beatles Museum te vinden. Dit museum laat u alles over de bekende Britse band zien.

Ook als u van winkelen houdt kunt u goed in Alkmaar terecht. De stad heeft een breed winkelaanbod waardoor winkelen in de stad altijd heel leuk is. Naast het gezellige winkelhart heeft de stad ook verschillende winkelcentra waar u kunt winkelen.

Omgeving overzicht

AANBIEDINGEN EN ARRANGEMENTEN

Bekijk hier onze aanbiedingen

Check het aanbod