Menu Boeken
nl

Den helder

Den Helder is dé marinestad van Nederland. Dit komt op een aantal manieren naar voren. Allereerst door het marinemuseum. Dit maritieme museum ligt op de voormalige marinewerf Willemsoord. In de verschillende gebouwen kunt u de geschiedenis van de marine ontdekken. Daarnaast liggen er verschillende schepen op de wal die u kunt bezoeken. Een andere attractie in Den Helder is het Fort Kijkduin. Dit fort, dat gebouwd is door Franse Keizer Napoleon, is nog volledig intact en is toegankelijk voor rondleidingen.

Het Marinemuseum

In het Marinemuseum wordt 500 jaar Nederlandse marine getoond. Naast de militaire successen die de marine in de loop der tijd heeft beleeft zult u hier ook de ontwikkelingen die de marine op technisch gebied heeft doorgemaakt ontdekken. De buitenzijde van het museum toont nog iets unieks: drie marineschepen die u kunt bezoeken. Hier zit bijvoorbeeld de onderzeeboot 'Tonijn' uit 1966 bij. U krijgt in deze boot een uniek beeld van het leven in een onderzeeër.

Fort Kijkduin

Fort Kijkduin is door de Franse keizer Napoleon gebouwd in het jaar 1813 en bood onderdak aan 700 soldaten. Tegenwoordig doet het fort dienst als museum en is er een (uniek) aquarium gevestigd. Dit maakt van een bezoek aan Fort Kijkduin een veelzijdig uitstapje.

Ook buiten het maritieme vlak is er van alles te doen in Den Helder. Bijvoorbeeld de botanische tuin 'Hortus Overzee'. Deze mooie tuin met kassencomplex heeft heel veel prachtige bloemen en planten. In de kassen groeien tropische planten en er is een grote collectie cactussen aanwezig. Buiten is een Japanse tuin met stromend water te vinden.

 

Omgeving overzicht

AANBIEDINGEN EN ARRANGEMENTEN

Bekijk hier onze aanbiedingen

Check het aanbod