Menu Boeken
nl

Schagen

Schagen is dé plek tijdens uw vakantie om lekker een dagje tot rust te komen. De stad staat vol met erfgoed, wat het een oude, oer-Hollandse uitstraling geeft. Daarnaast zijn er verschillende musea die de geschiedenis van de stad belichten. Maar ook de rest van de gemeente Schagen is de moeite waard. Heerlijk lopen over het strand bij Callantsoog, kanoën door de natuur van Waarland en wandelen door het Wildrijk bij Sins Maartenszee, om een paar voorbeelden te noemen.

Ook een echte aanrader is een bezoek aan de Westfriese Markt. In de zomer staat op 10 donderdagen de stad in het teken van de 'Westfriesche marktdagen'. Gekleed in traditionele kostuums komen de antieke paardenwagen, koetsen en andere rijtuigen van stal. Om vervolgens in de schaduw van de grote kerk een folkloristische dansshow op te voeren. Tijdens deze marktdagen waant u zich weer helemaal in het vroegere Schagen.

We noemden hem net al even, maar ook de Grote Kerk is een echte aanrader in Schagen. Vanuit de verte kunt u Schagen al herkennen aan de mooie torens die boven de stad uitsteken. Het is een relatief nieuwe kerk (1895) maar uniek door zijn Neogothische bouwstijl. 

Om een lang verhaal kort te maken: u hoeft zich niet te vervelen in Schagen.

Omgeving overzicht

AANBIEDINGEN EN ARRANGEMENTEN

Bekijk hier onze aanbiedingen

Check het aanbod